Sinterklaas 2010

Sinterklaas 2010 begon met het kijken van de intocht van sinterklaas op televisie. Nou ja eigenlijk begon het allemaal al veel eerder. Andrea werd al heel vroeg “gek” gemaakt dat Sinterklaas zou komen en wat ze dan wilde hebben van Sinterklaas. Op 13 november was het dan eindelijk zover, de intocht van Sinterklaas op televisie. Het was allemaal erg spannend. Voornamelijk het eten van de boterham op de bank vond Andrea erg spannend. Sinterklaas kwam namelijk tijdens lunchtijd aan in Harderwijk. Ook de babypiet vond ze erg intrigerend. Hier is nog lang over nagesproken. Die avond ook voor het eerst haar schoen gezet, met een wortel voor Americo, een bakje water voor Americo en de verlanglijstjes van haar en Lisa, want die hadden we die week gemaakt. Lisa haar schoen moest er natuurlijk ook bij. Daarna liedjes gezongen van Sinterklaas en Zwarte Piet. De eerste reactie van Andrea toen ze ‘s ochtends de cadeautjes zag was dat die van Lisa groter was dan die van haar: dat kon toch niet, want haar schoen was groter. Toen het cadeautje was uitgepakt was haar reactie “Dit is geen houten trein”. Het waren namelijk stempels van Jip en Janneke. Uiteindelijk vond ze die toch ook wel leuk. De volgende zaterdagen werd ook de schoen gezet (de wortel heeft overuren gedraaid) en fanatiek gezongen. Iedere keer weer verbazing dat er iets inzat. Op vrijdag 3 december kwam Sinterklaas op het kinderdagverblijf. We hadden al een paar keer geprobeerd dat Andrea haar speentje bij haar schoen zou leggen met een briefje dat hij voor de baby Piet was. Maar dat was nog steeds niet goed gelukt. ‘s Ochtends voordat ze naar het kinderdagvverblijf ging vroeg ik nog aan haar of ze haar speentje aan Sinterklaas zou geven en zou zeggen dat hij voor de baby Piet was. Hier zei ze fanatiek ja op. Deef en ik waren in de veronderstelling dat ze dat toch niet zou durven. Wel ondertussen ook de juffen ingelicht en dat we het speentje toch wel graag terug zouden willen hebben als ze het zou doen. Toen ze thuiskwam vertelde ze vol trots dat ze haar speentje inderdaad aan Sinterklaas had gegeven. Volgens de juffen op eigen initiatief en ze had ook zelf gezegd dat hij voor de baby Piet was. Sindsdien heeft ze er niet meer omgevraagd. Het inslapen gaat nu wel iets lastiger, ze gaat liedjes zingen, of we moeten er even bij blijven zitten, maar over het algemeen gaat het goed!

Ik heb de afgelopen week met Andrea pepernoten gebakken. Ze zijn erg lekker geworden!

Op zaterdag 4 december hadden we ook weer de schoen gezet. Deze keer ook die van papa en mama. Er zaten pepernoten in de schoenen, een cadeautje voor Lisa en Andrea en er lag een briefje bij van Sinterklaas waarin stond dat Sinterklaas meer cadeautjes bij opa en oma had gebracht en dat hier ook cadeautjes voor papa en mama bijzaten. Dat vond ze toch wel grappig. De ochtend lekker gespeeld met haar schoen-cadeautje en na de lunch geholpen met de voorbereidingen voor het gourmetten. Toen opa en oma kwamen was ze natuurlijk door het dolle heen toen ze alle cadeautjes zag. Ze had ook al gauw door dat de twee grootste cadeautjes voor haar waren. Eerst even koffie en thee gedronken en daarna mocht Andrea iedere keer een cadeautje pakken, aan papa laten zien welke naam erop stond en aan de juiste persoon geven. Haar eigen naam kon ze prima herkennen op de cadeautjes. Eerst gingen alle kleine cadeautjes naar de juiste persoon, totdat uiteindelijk de laatste twee grote cadeautjes overbleven. Andrea haar stem werd ondertussen steeds minder en het gooien met papier werd steeds leuker. Hier kan een filmpje gezien worden. Ze was erg blij met alle cadeautjes. Haar reactie op het poppenhuis: “Dat is mijn poppenhuis” ze had deze namelijk samen met opa en oma uitgekozen en gezegd dat ze die toch wel erg mooi vond. We gaan hem morgen in elkaar zetten.

Daarna hebben we gegourmet en Andrea vond het erg leuk dat er aan tafel werd gekookt. De gehaktbal en de champignons waren erg lekker en het stokbrood met kruidenboter natuurlijk nog veel lekkerder!

Het inslaapvallen van Andrea was niet zo makkelijk. Zelf zei ze hierop toen ik vroeg wat er was dat het misschien toch wel een beetje te druk was geweest allemaal. Dus een les voor volgende keer, even de dag afbouwen, ze is namelijk tot het laatste moment druk geweest met spelen (ook en vnl. met de cadeautjes die Lisa had gekregen). Ook ‘s nachts is ze nog even wakker geworden, en heb ik haar even op schoot genomen en lekker geknuffeld, daarna was het goed.

Lisa was de hele dag een lief kindje en heeft lekker geslapen, een flesje van oma gehad en daarna in eht wipstoeltje geslapen terwijl wij zaten te eten. Ze had een lekkere warme slaapzak met mouwtjes gekregen. Toen we haar hierin probeerden te krijgen na de laatste voeding lukte dit niet echt fatsoenlijk, dus onze eerste reactie was dat dit de eerste en de laatste keer was dat ze hierin sliep. Echter ze heeft wel doorgeslapen tot 5.45 vanaf 23.00 uur, dus we gaan het vanavond toch maar weer doen, maar nu zonder truitje. Na de nachtvoeding bleek namelijk dat het zonder truitje een stuk beter ging.

Al met al een prima Sinterklaas. Beide kinderen zijn verwend. We hebben 4 krasloten en 1 staatslot, dus dan zou je toch een prijs moeten winnen lijkt me zo.

Ook op het werk van Deef was er een sinterklaas met gedichtjes en leuke kado’s, hilarisch voor als je de mensen kent (hier een filmpje)

Posted using Mobypicture.com

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *