Ice Bucket Challenge?

Het begon als een onschuldige actie van een ALS Patient (maar wellicht ook al eerder), maar ging daarna snel de wereld over: ik daag je uit om geld over te maken voor onderzoek naar de ziekte ALS (100 dollar, of 75 euro), en als je dat niet doet moet je een bak met ijswater over jezelf heen gooien. Door vele beroemdheden groot geworden en men speelt heel erg in op de sociale druk: je wordt publiekelijk uitgedaagd om mee te doen, dus eigenlijk is het gezichtsverlies als je niet mee doet. Vele zeggen te doneren (maar bewijs hebben we niet) en krijgen alsnog de bak met ijswater over zich heen. Dat was niet helemaal de bedoeling van deze challenge, maar het heeft de ziekte ALS in ieder geval wel op de kaart gezet. Genoeg aandacht voor deze ziekte dus, en dat merken ze zeker in de donaties.

Challenged for the #ALSIceBucketChallenge

Challenged for the #ALSIceBucketChallenge

Maar wat doe je dan als je uitgedaagd wordt om mee te doen, en eigenlijk een t**inghekel hebt aan kettingbrieven of piramidespellen (want dat is het), en wellicht nog meer hekel aan dat soort geforceerde acties die je ergens toe verplichten….dan ga je maar eens wat internetten en besluiten dan toch om te buigen voor de sociale druk, maar dan wel met een eigen twist. Met deze #ALSIceBucketChallenge is er een behoorlijke verspilling van water gaande en heb ik dus besloten om te doneren voor Water For Life.

Donatie aan Water For Life

Donatie aan Water For Life

En om het geheel wat luchtig te houden, kan je hier wat videos bekijken van beroemdheden die de challenge doen.

funny-ice-bucket-challenge-meme-7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *