Foto flow

Dus hoe maak ik nu altijd die albums? Dat is al jaren niet veranderd en gebruik al heel lang Picasa voor mijn fotowerk. Ik ben dan ook geen professionele foto man en heb maar een simpele tool nodig. Met Picasa kan ik al mijn foto’s hernoemen naar het tijdstip en dag van de foto, dat is later handig als je dingen wilt terugzoeken. Tevens kan ik vanuit Picasa snel veel foto’s geocoderen als ik dat wil, of het tijdstip van de foto aanpassen. Zelf maak ik alle foto’s met de telefoon en heb je meestal wel de juiste datum en tijd, maar als je foto’s van andere krijgt, of van mensen met een camera, dan wil het nog wel eens voorkomen dat de tijd ergens in 1970 is, of een paar jaar terug. De gezichtsherkenning is ook wel grappig, en is ook nog wel van pas gekomen op het moment dat iemand vroeg heb je nog een foto van ….

De foto’s staat bij mij altijd in de Dropbox, zodat ik vanaf een laptop, een computer van iemand anders, de desktop of de telefoon nieuwe foto’s kan toevoegen en ik op een andere plaats weer verder kan met de verwerking. Daarnaast loopt er een IFTTT script die automatisch Facebook foto’s in de Dropbox zet als ik getagged wordt. Een paar avonden in de maand ben ik bezig met de selectie van foto’s, het voorzien van een one-liner en het maken van collages (ook met Picasa). Videobewerking doe ik niet echt, meestal ga ik niet verder dan twee videos aan elkaar plakken. Ook dit kan Picasa voor me doen, maar ik gebruik meestal de aparte tool MediaImpression die ik bij mijn Playsport camera kreeg. In het verleden heb ik ook wel Youtube gebruikt voor videobewerking. En als alles klaar is zet ik de websync naar Picasaweb aan en is het klaar om te delen. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik blij was met Picasaweb maar dat het tegenwoordig Google+Photos heet en dat die niet helemaal hetzelfde is. Ik zou er ook voor kunnen kiezen om vanaf het begin de websynch aan te zetten en ook de one-liners online te doen, maar het programma werkt dat toch prettiger en sneller.

One Response to Foto flow

  1. […] een keer de tijd niet goed ingesteld hebben, dan gaat het verwerken een stuk langzamer (zie ook de vorige post). Vandaar nu pas de impressie van dat […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *