1e diploma

2013-09-25 17.57.05

 

Het eerste diploma van de kinderen is binnen (op het strikdiploma na). Andrea heeft vandaag afgezwommen voor haar A-diploma.

In mei 2012 waren we begonnen met de zwemlessen op zondagochtend. Eerst van 8-9 voor badje 1. Daarna (gelukkkig) een uurtje later. Eerst werd er in badje 2 de vissenstaart geleerd, waarna er door kon worden gegaan naar badje 3. Hierin werd alles verder uitgebreid en moest er een zeker uithoudingsvermogen aanwezig zijn, alvorens er naar badje 4 kon worden gegaan. In badje 4 kon ze namelijk niet meer staan. In badje 4 was weer een aantal mijlpalen te bereiken: van 4 naar 3 kurkjes, naar 2 kurkjes en uiteindelijk zonder kurkje. De laatste mijlpaal was met kleren aanzwemmen en op zondag 22 september kwam de verlossende brief: Uw kind mag afzwemmen voor diploma A. Tuurlijk zouden ze geen kinderen laten zakken, maar mama was toch flink nerveus (en emotioneel). Alle (40!) kinderen die aan het afzwemmen meededen zijn geslaagd. Van het zwembad kregen ze allemaal een ijsje en Ome Michel trakteerde op frites met kipnuggets.

Tuurlijk waren er ook de cadautjes en de felicitaties van opa en oma. Omi werd nog even gebeld om de felicitaties telefonisch over te brengen.

Op naar het volgende diploma (hopelijk zullen er nog veel volgen).

Update:
Bericht van Merwestein.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *