Ziek

Het begon afgelopen zondag avond, Andrea was niet helemaal in haar hum, en in de namiddag werd ze ook wel een beetje wit. Maandag een beetje uit voorzorg thuis gehouden, maar alles ging eigenlijk wel goed, alleen af en toe wat gehoest. Dinsdag wilde ze naar school en dat ging allemaal goed, maar toen ze om 15:30 weer thuis was zat er niet heel veel leven in. Woensdag weer een halve dag school, en nog wat spelen in de middag, weinig aan de hand. En toen werd het donderdag. Om 17:30 belde de BSO op dat Andrea koorts had, de thermometer deed het niet goed, maar gaf wel 2 graden meer aan dan bij andere kinderen. Of ik haar op kon halen, ik was gelukkig al bezig met afsluiten om Lisa op te halen. Bij het KDV aangekomen was daar ook de melding: ze heeft koorts, 39 nog wat. Hier was ook niet een vrolijke Lisa te bemerken met een wat rode wang. Snel op het zitje en het andere slachtoffer ophalen. Bij de BSO zat Andrea rustig op de bank en kwam er weinig uit. Rustig naar huis lopen en daar snel alle jassen uitdoenn en eten keken. Lisa besloot te gaan huilen wat er voor zorgde dat er veel sluim kwam en dat was natuurlijk ook niet fijn. Snel Dora aan zetten zodat er wat rust in de tent komt en ik niet opeens met twee huilende kinderen zit. Dat werkte, en ik kon snel pasta koken en jassen e.d. opruimen. Uiteindelijk ben ik natuurlijk de enige die gegeten heeft, en was het toch alweer ruim na zevenen en dan de kinderen naar bed. Lisa besluit weer te gaan huilen, heeft geen pijn maar weer wat slijm wat ook niet hielp. Gelukkig ging Andrea niet meehuilen, maar scheelde weinig. Snel snel tanden poetsen, en naar bed. Andrea gaat vast op bed liggen, nog even snel een verhaaltje aan Lisa voorlezen, kusjes geven en verhaalt bij Andrea lezen. En dan ook daar het licht uit, en nu het grote afwachten of er nog meer gaat gebeuren. We zullen het zien, maar voorlopig is het rustig en zullen ze wel slapen, misschien morgen alles weer beter…Hier een impressie van het witte Andrea spook van afgelopen zondag:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *