De eerste week op school

Er is al eerder verteld over de eerste dag op school. NU dan een verhaaltje over de rest van de eerste week. Op dinsdag zijn we weer vol goede moed met de hele familie (wat achteraf geen goed idee bleek) naar school gegaan. Andrea begon te huilen toen wij naar huis wilden gaan, dus nog maar even gebleven, maar toch gezegd dat ze moest blijven zitten. Ze bleef zitten, maar stak wel steeds haar arm uit met tranen. Toen we buiten langs het lokaal liepen waren de tranen al weg (totdat ze ons weer zag). Papa, mama en Lisa zijn nog even een overblijfstrippenkaart gaan kopen en daarna naar huis. Bij het ophalen ging opa mee, omdat hij ook moest weten waar hij naar toe moet straks. Thuis aangekomen had mama de tafel al gedekt en hebben we snel de boterham gegeten, nog even de maillot uitgedaan en een korte legging aangedaan, plassen en hup weer naar school. We moesten stevig doorlopen en waren weer op tijd. Het afscheid verliep nu stukken beter, mama was ook alleen Andrea gaan wegbrengen. ‘S middags is papa haar gaan halen op de fiets, want het vier keer op en neer lopen is toch wel wat veel voor Andrea. Ook vandaag was het weer een prima dag en heeft ze zich weer prima vermaakt.
Woensdag was er maar een halve dag. Mama en Lisa hebben haar weggebracht. Andrea mocht alweer naast Nina zitten. Dit vinden beide kindjes superleuk. Ook de woensdag was weer prima verlopen. ‘s Middags heeft Andrea Hans nog geholpen met schoonmaken en zijn we nog naar City Plaza geweest.
Op de donderdag hadden we besloten dat Andrea wel kon overblijven. Dus ‘s ochtends de boterhammen gesmeerd en in haar brooddoos gestopt. De brooddoos in de tas, net als de melk, banaan en een toetje. Eerst Lisa naar De Toverfluit gebracht. Op school aangekomen de rugzak in de doos gedaan, brooddoos en melkfles eruit gehaald en in de koelbox in de klas gedaan. De jas in de luizentas aan haar eigen kapstok gedaan. Daarna even de juf een handje geven, want op donderdag en vrijdag heeft ze juf Suzan en deze hadden we nog niet eerder gezien. Hierna weer haar stoeltje zoeken. En wat een feest…. alweer naast Nina. Nog even de naam opschrijven op het lijstje op de tafel in de kring en het was alweer tijd om te gaan. Andrea heeft nog gezwaaid, ook toen we langs het lokaal liepen. Mama is gezellig met de mama van Nina mee naar huis gelopen. Andrea zou deze donderdag nog niet naar De Kameleon gaan (dat leek ons iets te veel van het goede), dus mama en Lisa stond om 15.15 weer klaar bij de deur. Andrea had ons al zien staan. Na 4en nog meegegaan om Lisa op te halen. BIj Mickey Mouse even naar binnen en daar was Sabrina, dus dat was natuurlijk feest. In de speelstraat hadden we Shakir al gezien en dat was ook al een knuffel waard.
Vrijdag hoeft Andrea maar een halve dag naar school, maar gaat daarna naar de Kameleon, dus dat zou ook vandaag gebeuren. Eerst weer Lisa wegbrengen en daarna nog even spelletjes in de Bobo gedaan die Andrea donderdag had gekregen. Op school nog even met de juf gepraat en die was verbaasd over hoe goed Andrea het doet en hoe makkelijk ze dingen doorheeft (als de juf je letter liet zien op het bord, dan moest je je jas en tas gaan halen). Andrea aarzelde geen moment toen ze de “a” zag zei de juf. Ook nu weer een kus en een knuffel en nog even zwaaien voor het raam. Rond 17 uur heeft mama Andrea bij de Kameleon opgehaald. Alles was prima verlopen en ze waren zelfs verbaasd dat Andrea best wel kan kletsen als ze niet in een groep is. Daarna zijn Andrea en mama samen Lisa gaan halen op de Toverfluit. Nog even bij Mickey Mouse langs, maar Sabrina heeft vrij op vrijdag en Heleen is op vakantie.
Andrea was vrijdag aan het einde van de dag erg moe (hoewel ze dit niet wilde toegeven). Ook zaterdag was ze nog wel wat sneller aangebrand (dus moe). Maar de school bevalt prima en alles heeft ze deze week gedaan (thuis eten, wat een strijd met de klok is; overblijven; naar de kameleon). Dus dat komt helemaal goed!
Dit weekend hebben mama en Andrea een mooie kalender gemaakt waarop de invullen wanneer Andrea vrij heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *