Andrea’s eerste schooldag

Vandaag is de grote dag. Andrea gaat voor het eerst naar school. Ze keer er erg naar uit, maar vond het ook wel eng en was de afgeloen dagen ook een beetje uit haar hum. Ze heeft gelukkig goed geslapen vannacht. Om 6.45 was de hele familie wakker en zaten we aan het ontbjt. Lisa was gelukkig ook wat langer blijven liggen vandaag. De boterham en beker melk gingen er goed in bij Andrea. Daarna zijn we gaan aankleden, natuurlijk moest het nieuwe Dora-truitje aan. Natuurlijk moest de tas worden ingepakt. Een schone onderbroek voor alle zekerheid, een flesje water, een flesje appelsap, een appel en dora-koekjes. Nog even de naam op de flessen zetten, zodat iedereen weet dat het haar flessen zijn. Nog even wachten en toen konden we eindelijk schoenen en jas aan gaan doen. De rugzak op de rug en daar gingen we. Er waren heel veel kindjes onderweg naar school. Andrea werd steeds een beetje stiller. We moesten door de hoofdingang en daar stond een lange rij met kindjes en papa’s en mama’s. We mochten onder een mooie boog met witte en blauwe ballonnen door, over een rode loper. Daarna was mama verdwaald en hebben we maar even gevraagd waar de klas van juf Marieke is. In de klas aangekomen was het even tegen mama haar been aan, maar rugzak af en jas uit. Juf Marieke zei dat er een kapstok was met haar naam erop, dus op zoek naar de kapstok met Andrea erop. Die kon ze zelf vinden. Jas in luizentas en rugzak in de bak. Daarna moesten we een plekje zoeken in de kring met stoeltjes. Nina was er al, maar er was geen plekje meer vrij naast Nina. Na een paar keer aandringen waar ze dan wilde zitten, ging ze in het midden van een rij lege stoeltjes zitten (hoe herkenbaar). Een kus en een knuffel en mama ging weer bij Lisa staan. Daarna heeft Andrea haar ogen uitgekeken, naar alle kindjes en een krijsend kindje dat niet uit de armen van haar mama wilde. Ondertussen was het al 8.50 en moesten we toch echt gaan. Andrea heeft ons niet meer zien gaan. Ik heb nog even met de mama van Nina staan kletsen en straks gaan we in het park ballonnen oplaten. Mama en Lisa zijn weer naar huis gegaan, alwaar Lisa een lekkere banaan heeft gegeten en af en toe op zoek was naar Andrea. Lisa ligt ondertussen al weer een tijdje in bed, maar slaapt nog steeds niet. Dus dat wordt straks leuk met de lunch….

Wordt vervolgd…….

2 Responses to Andrea’s eerste schooldag

  1. Deef says:

    Ja het is natuurlijk niet alleen Andrea die een rare dag zal hebben, de gehele familie is even uit zijn doen en voor Andrea en Lisa zullen hier wel last van hebben. Hopelijk gaat het slapen nog wel goed komen, anders is dat een probleem dat lastig te verhelpen is…

  2. ric0 says:

    spannend… leve de “continuroosters” :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *