Kerstmis 2010

Kerstmis 2010 begon natuurlijk op kerstavond. De kinderen lagen allebei om 21 uur in bed. Ik had allerlei lekkere hapjes gehaald. Aangezien Lisa meestal toch pas weer om 5.00 – 6.00 uur wakker wordt om te eten vond ik dat ik wel een pilsje mocht drinken. Het smaakte heerlijk. Ook de hapjes waren erg lekker. Andrea was eerste Kerstdag al erg vroeg wakker 6.15 en was lekker liedjes aan het zingen in bed. Om 6.45 moesten we er toch echt uit, want toen begon ze te roepen dat ze wilde opstaan. Onder de Kerstboom lagen ondertussen kerstcadeautjes. Andrea had al heel snel gezien dat er voor Lisa twee cadeautjes waren, voor haar twee cadeautjes, voor mama 1 en voor papa 1 cadeautje was. Deze hebben we dan ook eerst uitgepakt en daarna hebben we “sjiek” ontbeten: met zijn drietjes, gezellig de tafel gedekt, met het nette servies en Andrea had een kerstbord en een kopje met schoteltje. Andrea had een dokter-setje gekregen, dus er was constant wel iemand ziek in huis. Ook had ze een boekje van Dick Bruna gekregen over Kerstmis, met een DVD waarin Dick Bruna het verhaal zelf vertelt. Deze hebben we ook tig-keer gekeken. De lunch was ook weer sjiek en daarna een lekker stukje gaan wandelen door de sneeuw. Het diner was erg geslaagd en uiteraard ook sjiek. Andrea had ook een groot en een klein bordje (hoofdgerecht en voorgerecht). Ze vond het allemaal prachtig. Lisa had vlak voor ons eten gegeten en zat ook gezellig aan/op tafel. Toen we klaar waren met eten begon Lisa opeens te spugen. In eerste instantie dachten we dat het kwam omdat we haar eerder eten hadden gegeven, omdat ze anders zou willen eten als wij aan het eten waren. Ze bleef echter spugen en had ondertussen al haar derde setje kleren aan. Ook mama had ondertussen al weer een nieuwe set kleren aan. Toen Andrea in bed lag heeft Lisa nog een paar keer gespuugd. Ze zag erg witjes en lag er als een hoopje ellende bij. Om kwart voor negen leek het alsof ze toch weer honger had, dus haar weer eten gegeven. Dat kwam er binnen 5 minuten ook weer volledig uit. Ze werd steeds rustiger. Om kwart voor tien hebben we haar een slokje drinken gegeven en dat bleef binnen. Dit hebben we de nacht volgehouden. Ze werd ongeveer iedere 2 uur wakker en dan kreeg ze een slokje te drinken. Rond 5 uur wilde ze meer drinken en dat hebben we dan ook geprobeerd. Dat bleef er goed in, dus om 8 uur heeft ze een volledige maaltijd gekregen. Tweede Kerstdag lijkt alles weer goed te gaan. Ze was wel moeier dan normaal. Tweede Kerstdag Verliep rustig, Andrea die doktertje wilde spelen en Dick Bruna wilde horen/zien. ‘s Avonds zijn we gaan gourmetten bij opa en oma. Andrea ligt ondertussen al lekker te slapen. Lisa ligt lekker in de armen van papa, hoewel ze wel een beetje aan het klagen is. Al met al een bewogen Kerst dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *