Kerstmis 2010 – deel 2

Zoals al eerder vermeld in een post was Lisa op 1e kerstdag niet helemaal lekker en kon ze niet echt iets binnenhouden. Op 27 december begon ik me gedurende de dag steeds beroerder te voelen. Ik ben dan ook om 19 uur naar bed gegaan. Om 21.15 hoorde ik dat Deef Lisa de pyjama aan het aandoen was, maar ondertussen was hij ook aan het overgeven. Hij zag erg witjes toen hij Lisa kwam brengen voor de voeding. Toen we allebei in bed lagen (en Lisa ook), zeiden we tegen elkaar:”hopelijk hebben we allebei een goede nachtrust”. Niet veel later was Andrea aan het hoesten en begon ze erg hard te huilen, je raadt het al. Zij had ook overgegeven. Het bed van Andrea verschoond, Andrea gerust gesteld en Lisa weer rustig gekregen, want die sliep nog niet en door alle activiteiten was ze erg onrustig geworden. Andrea ging daarna weer naar bed en ik heb samen met Lisa bij haar gezeten tot ze sliep. Daarna heb ik Lisa in slaap gewiegd en ook weer in bed gelegd. Nu kon ik zelf weer in bed gaan liggen. Helaas niet lang, want Andrea begon alweer te schreeuwen. Ze had alweer gespuugd. Dus weer bed verschoon, schone pyjama aan en weer Andrea gerustgesteld. Andrea weer in bed gelegd en er weer bij gaan zitten tot ze sliep en nog wat langer. Helaas moest je niet lang daarna weer spugen. Nu was ik erbij en kon ik meteen zorgen dat ze haar hoofd buiten het bed zou hangen. Nu hoefde ik dus alleen maar de vloer schoon te maken. Dit heeft zo de hele nacht geduurd. Ongeveer ieder uur moest ze wel spugen en ik kon net ongeveer 10 minuten in mijn eigen bed liggen tussen de spuugbeurten door. Gelukkig wist ze nu goed dat ze haar hoofd buiten het bed moest hangen als ze het voelde opkomen. Dus nog maar 2 keer daarna het bed hoeven te verschonen. Op een gegeven moment sliep ze zelfs op een tafellaken, omdat de hoeslakens op waren. Ook heeft ze een dekbedovertrek van ons gekregen, want meer voor haar had ik er niet. Pyjama’s heeft ze ook maar 3, dus ze heeft gewone truien aangehad in bed. Op een gegeven moment had ze water gedronken en zat ze op mijn schoot. Het water kwam er meteen weer uit, dus toen moest het bed verschoond en ikzelf verschoond. Toen ik vroeg of ze voor mij een pyjama wilde halen op onze kamer, wilde ze dat graag voor me doen. Dus dat was dan ook wel weer lief. Tijdens de gerust-stel sessies hebben we ook lekker gekletst over van alles en nog wat. Vanaf 4 uur had ze niet meer gespuugd en toen Lisa om 5.45 wakker werd om gevoed te worden kwam ik Andrea tegen op de gang, omdat ze moest plassen. Om 6 uur zijn we opgestaan, want toen wilde ze echt niet meer slapen. Ik was ondertussen Lisa aan het voeden op Andrea’s kamer en toen hebben we ook gezellig gekletst. Beneden gekomen dronk ze een kop thee, maar die kwam er ook weer meteen uit. Dus toen maar even rustig op de bank gezeten. Lisa heeft gelukkig overal doorheen geslapen gedurende de nacht.
Papa heeft gedurende de nacht ook redelijk vaak nog gespuugd (minder dan Andrea) en ook wel ietwat geslapen. Toen papa om 7 uur opstond is mama nog anderhalf uur gaan slapen, want dat had ze de hele nacht nog niet gedaan. Als Andrea kleine slokjes dronk, dan bleef het wel binnen dus dat heeft ze in het begin gedaan. Daarna een soepstengel geprobeerd. Deze bleef erin, dus daarna een cracker met smeerkaas en ook die bleef erin. Nu begon ze ook zelf om eten te vragen (zo rond 12 uur). Daarna heeft ze heerlijk geslapen op de bank en toen ze wakker werd was ze vrolijk, hongerig en heeft ze heerlijk gespeeld nog. ‘s Avonds hebben we brood gegeten en een beetje boullion met pasta. Andrea had “soep zonder soep”, dus alleen de pasta :). Ze is vroeg naar bed gegaan en heeft heerlijk geslapen en heeft nergens meer last van gehad. Papa en mama zijn ook vroeg naar bed gegaan en hebben heerlijk geslapen.
Gedurende de dag heeft mama alle vieze beddengoed en pyjama’s (de hele badkuip lag vol met vieze was) gewassen. De wasmachine heeft overuren gedraaid.
Papa is nog een dagje thuisgebleven, maar voelt zich nu ook wel weer beter. Het lijkt erop dat we dus hetzelfde hebben gehad als Lisa heeft gehad op 1e Kerstdag. Nu is gelukkig iedereen weer beter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *