Het eerste weekend met zijn viertjes

Afgelopen weekend was het eerste weekend dat we met zijn viertjes waren (vorig weekend was de kraamhulp er). Lisa was zowel zaterdag als zondag rond half zeven wakker en toen Lisa ongeveer klaar was met eten was Andrea wakker. Op zaterdag is papa boodschappen gaan doen en mama, Andrea en Lisa bleven thuis. Andrea heeft heerlijk gespeeld en gekleid, ook toen mama Lisa eten moest geven. Alleen lukte er iets niet met het kleien en daarna wilde ze niet meer. We hebben ook nog vlekken geaocht in de was en daarna aangezet.
Na de lunch zijn we naar de Prenatal geweest voor voedingskleding voor mama, een nieuwe stop voor het badje, een borstel en kam voor Lisa (die Andrea mocht uitzoeken) en nog wat kleertjes voor Andrea. Lisa trok veel bekijks in de Prenatal en Andrea had al snel de televisie gevonden en papa de koffie :). Daarna nog even naar de BabyPlanet en toen klaagde Andrea wel een beetje over moeie benen, maar ook hier had ze al snel het speelgoed gevonden. Toen we thuiskwamen heeft papa het plankje aan de kinderwagen gezet. Andrea is er helemaal blij mee, nu wordt ze niet meer moe. Aan het einde van de middag had Lisa veel last van krampjes en hebben papa en Andrea nog leuk gespeeld, terwijl mama Lisa vast hield.
Zondag was Lisa hongerig en wilde niet echt slapen. ‘s Middags zijn we nog even naar de glij en het huisje en naar de binnenspeeltuin geweest. Mama en Lisa zijn tussendoor nog even naar huis gegaan om te eten. Voor het avondeten wilde Andrea opeens Bumba kijken, maar die hebben we niet meer, dus toen heeft ze Snoopy gekeken. Halverwege de tweede aflevering was het eten klaar en hebben we de DVD stopgezet om te eten. Dit vond ze niet erg leuk en ze wilde in eerste instantie dan ook niet eten. Tijdens het avondeten begon Lisa ook nog een keer te huilen in bed. Dit werd allemaal iets te veel voor Andrea en ze begon ook te huilen. Dit heeft redelijk lang geduurd. Eerst zaten beide meisjes bij mama op schoot, maar daarna is Andrea bij papa gaan zitten. Nu kon er eindelijk gegeten worden en was alles weer goed bij beide meiden. Na het eten hebben mama en Andrea nog boekjes gelezen, hebben papa en Andrea opgeruimd en is Andrea in bed gegaan. Lisa wilde weer niet echt slapen in haar bedje vanwege krampjes. Eerst heeft ze een tijd bij papa op schoot gezeten. Na nog maar een voeding is ze in slaap gevallen bij mama. Na de avondvoeding is ze meteen in slaap gevallen. Ze kwam helaas wel een uurtje eerder vannacht dan de nachten voorheen, maar ze viel na de voeding wel meteen in slaap. Ook de ochtendvoeding kwam een uurtje eerder. Papa en mama werden daarna wakker door de wekker (dat is lang geleden :) ). Andrea werd rond 7.30 wakker en heeft samen met mama ontbeten. Daarna kleren aangedaan en kon mama zich nog snel douchen, even gebouwd en daarna weer Lisa eten geven. Tijdens het eten moesten we twee keer stoppen, omdat 1) Andrea aan het plassen was boven en de wc-rol gevallen was en 2) Andrea daarna moest poepen en haar billen afgeveegd moesten worden. Hierna Lisa in bed gelegd en daar heeft ze een hele tijd wakker gelegen, maar niet gehuild. Mama en Andrea hebben toen heerlijk zitten bouwen en liedjes zitten zingen totdat opa en oma kwamen om Andrea op te halen.
Al met al een druk, maar leuk eerste weekend!

One Response to Het eerste weekend met zijn viertjes

  1. michel says:

    en Andrea heeft alvast een nieuw bed uitgezocht?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *