Wat Betekent?

Een stukje zelfpromotie over een klein sideprojectje dat ik onderhoud.

Geschiedenis
Eind 2008 was ik werkzaam voor Moviq en daar waren we bezig met de ranking in Google en aan het proberen om hoger in de resultaten terecht te komen (SEO). Daarnaast kwamen er veel mensen mij dingen vragen die technisch van aard waren. Dit leek mij een goed moment om even ergens en domein te registreren en wat dingen uit te proberen. Zo geschreven zo gedaan en een uur later was er een domein aangevraagd en een wordpress geinstalleerd. De weken daarna was het een beetje zoeken naar plugins, en het tweaken van de website maar met fijne resultaten. Na een paar maanden was het experiment gelukt en kwamen berichten van de website na een aantal minuten al terug in de resultaten van Google (en dit was voor het live gaan van Google Caffeine).

En dan
Door een nieuwe baan en andere interesse heeft alles een tijdje stil gelegen, maar ik merkte wel dat de bezoekers aantallen ongeveer hetzelfde bleven. Ik heb mijn vaste illustrator gevraagd om wat leuks te maken en daarmee werd het al iets meer mijn eigen ding. Dit zorgde ook voor een kleine opleving aan mijn kant en was ik weer een tijdje fanatiek met elke dag een nieuw bericht. Dit was enigzins merkbaar want het aantal bezoeken ging weer een stukje omhoog, en de inkomsten ook (geen grote getalen, maar wel genoeg om verschillende domeinen en hostings te betalen).

Bevindingen
Het is leuk om te zien dat bepaalde dingen die je verwacht, ook daadwerkelijk met cijfers ondersteund worden:

  • In het weekend en in vakantie periodes komen er minder bezoekers
  • Begin juni 2010 was er een verdubbeling van bezoekers, doordat er veel mensen op zoek waren naar uitleg over politieke partijen
  • Eind juni waren een veel extra bezoekers door voetbal gerelateerde betekenissen
  • eind juni, en de maand juli leveren substantieel minder inkomsten op.

Hier een beeld van het verloop van de bezoeken:

Toekomst?
En nu is het zaak voor mijzelf om regelmatig nieuwe berichten te plaatsen en kijken hoe lang dat vol te houden is. Als er hier lezers zijn die mee willen schrijven, schroom niet om contact op te zoeken, want je bent van harte welkom (momenteel zijn er 4 van de 450 berichten afkomstig van gast schrijvers). En je hoeft niet perse iets te schrijven, je kan ook tips geven waarover ik iets moet schrijver (die lijst wordt ook steeds groter…).

Je kan de vorderingen volgen op de volgende plaatsen:
website
twitter
facebook

Tags:

2 Responses to Wat Betekent?

  1. Ro says:

    “Mijn vaste illustrator” .. een echte hofleverancier ;-)

  2. Deef says:

    Ha ja dat klopt ook wel weer, maar je hebt nog geen koninklijk zegel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *